Gå til innhold

ØNSKER DERE ALLE EN RIKTIG GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR

eivind eivind
eivind

Skadevare for Mac har økt med 230 prosent på ett år

Anbefalte innlegg

Sikkerhetsekspert advarer mot å høre på dem som fortsatt sier at «Mac-er ikke får virus».
Ifølge tall fra sikkerhetsselskapet Malwarebytes har antall forekomster av skadevare og virus for macOS aldri vært høyere.

Advarer om skadevare
Allerede ved utgangen av juli i år hadde Malwarebytes oppdaget flere tilfeller enn noen gang tidligere. Sammenlignet med fjoråret er økningen 230 prosent.

– Mange Mac-eksperter sier fortsatt at «Mac-er ikke får virus», men du skal være veldig sikker med hvilke nettsider du besøker. Og det er ikke et direkte bra råd lenger, hvis det noensinne har vært det, sier Thomas Reed i Malwarebytes til SC Magazine.

Stjeler passord
Trojaneren Proton RAT er en av de mest vanlige og alvorlige som har rammet Mac-brukere, ifølge selskapet.

Proton RAT forsøker å stjele brukernavn og passord som er lagret i datamaskinens nettlesere, men også i nøkkelring i macOS og passordprogrammet 1Password.

En ny type skadevare
Samtidig nevner Malwarebytes såkalte uønskede smygeprogrammer, «potentially unwanted programs» eller «pup», som en kommende hodepine for Mac-brukerne.

Denne typen skadevare lurer seg med når man installerer annen programvare eller ved at det utgir seg for å være et antivirusprogram. I stedet brukes skadevaren til å spionere på brukerne og spre annonser.

sh_hacker-in-hoodie1500px.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.

×